7. marraskuuta 2014

Keittoa omista punajuurista!

Minuun on iskenyt kumma kokkausinto. Se on vähän epätavallista, koska meidän perheessä kokkailusta vastaa pääasiassa mieheni :) Mieheni vaan tekee aika usein liharuokia, ja koska olen nykyään enemmän ja enemmän kasvissyöjä niin minun on keksittävä omat herkkuni. Samalla tietenkin toivon löytäväni lisää 'koko perheen kasvisruokia'.

Tällä kertaa tein punajuurikeittoa. Keitosta tuli todella hyvää! Kaiken kruunasi fetajuustokerma. Se on ihan must! Lapsetkin tykkäsivät, mikä on suuri onnistumisen osoitus.

Makua paransi selvästi myös se, että keiton punajuuret olivat meidän omalta kaupunkiviljelypalstalta!


Punajuurikeiton tein Yhteishyvän reseptillä:

4 annosta

400 g punajuuria
3 kpl perunaa (200g)
1 kpl sipuli
2 rkl voita tai öljyä
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota (laitoin vain yhden)
1 - 2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl timjamia
0,2 tl rouhittua mustapippuria
0,5 prk ranskankermaa (à 150 g)
Fetajuustokerma
100 g fetajuustoa
0,5 prk ranskankermaa (à 150 g)
1 kpl pieni valkosipulinkynsi
ripaus rouhittua mustapippuria

Ohjeet
Kuori ja pilko punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka tai sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Mausta keitto ja lisää joukkoon ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta murskatulla valkosipulilla ja ripauksella pippuria. Tarjoa fetajuustokermaa keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti